Als woningcorporatie wil je graag betaalbare woonlasten realiseren voor je huurders. Wij organiseren energiebesparingscompetities om diverse doelgroepen te bereiken en hen te betrekken bij het thema energiebesparing.

Diverse doelgroepen

Wij organiseren energiebesparingscompetities tussen diverse doelgroepen:

  • huurders
  • ambtenaren
  • vestigingen van woningcorporaties
  • studentenhuizen

Het doel van de wedstrijd is om zoveel mogelijk energie te besparen. Omdat we rekenen in percentages, maakt het niet uit of de doelgroep een klein of groot verbruiker is. Het gaat om de verbetering. De competitie kan een maand duren, maar ook een jaar! Het project kan op elk moment in het jaar gestart worden en er zit geen minimale of maximaal aantal deelnemers aan vast. Het competitie-element zorgt voor een grote drive en commitment. Net zoals de prijzen die ze kunnen winnen. 

Resultaten

Een mooi voorbeeld van een energiebesparingscompetitie is de Student Energy Race. Een initiatief van ons samen met SLS (nu Stichting DUWO). Het wordt momenteel uitgevoerd door vijf studentenverhuurders. Met de Student Energy Race strijden studentenhuizen uit diverse steden tegen elkaar om zoveel mogelijk energie te besparen. Wij verzorgen de inhoudelijke communicatie richting de studenten, en de energiebesparingsworkshops in de studentenhuizen. Met de succesvolle Student Energy Race halen we een blijvende gemiddelde besparing van 25% op de energierekening. 

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

CocoCoco de Theije

 (030) 635 89 23
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.