Jongerenparticipatie zorgt voor bewustwording bij en betrokkenheid vanuit de jongeren in de gemeente. Daarnaast levert het belangrijke inhoudelijke input op voor de visie en plannen van jouw gemeente. Toch blijft dit een uitdaging, want hoe organiseer je dit? Wij helpen je graag verder!

Wat wij doen

Wij ondersteunen en adviseren jou over het bereiken en het betrekken van jongeren op het gebied van duurzaamheid. Denk aan: het helpen bij het organiseren van campagnes, trainingen, workshops, evenementen en onderwijsactiviteiten of het meedenken over vraagstukken zoals: hoe kunnen we jongeren betrekken bij de energietransitie? Ook verkennen we aan welke duurzaamheidsprogramma’s of activiteiten jongeren op PO, VO en mbo-scholen in de gemeente behoefte hebben. Hierbij maken we gebruik van ons netwerk van 140 landelijke NME-centra. 

Onze aanpak

We werken altijd vanuit jouw eigen behoefte, beginsituatie en ervaring. Wij voeren de volgende stappen uit:

  • Analyseren van de huidige situatie (uitdagingen en kansen).
  • Het gewenste resultaat formuleren.
  • Op basis van het gewenste resultaat definiëren welke stappen er nodig zijn.
  • Concreet uitwerken van het advies in activiteiten en acties. 

Onze adviezen en actieplannen zijn altijd bruikbaar en praktisch. We maken hiervoor gebruik van good practices van andere gemeenten en provincies. Altijd met het hogere doel voor ogen: op zo veel mogelijk plekken in Nederlands jongerenparticipatie over duurzaamheid op gang brengen en tot het nieuwe normaal maken.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

ThijsThijs van der Meulen

 (030) 635 89 00
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.