banner onderwijs afval op school

 

 

Met het programma Afval op School geven we een impuls aan het scheiden en voorkomen van zwerfafval op school. Samen met 140 scholen zijn we op zoek naar de beste invalshoek.

Afval op School is een tweejarig programma, gestart in september 2017. Met dit programma bundelen we alle kennis en ervaring op het gebied van afvalscheiding, afvalpreventie, gedragsverandering en educatie. Het programma biedt scholen voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs en MBO-scholen de mogelijkheid om op zoek te gaan naar de beste aanpak en het beste lesmateriaal voor het terugdringen van afval en zwerfafval. Dit doen ze samen met gemeenten, lokale NME centra, afvalverwerkende bedrijven en andere stakeholders.

Hulpmiddelen delen

Met de leerervaringen op de deelnemende scholen ontwikkelen we gratis hulpmiddelen voor alle basis- en middelbare scholen. Denk daarbij aan een stappenplan, tips voor het stimuleren van gewenst gedrag of een overzicht van de beste lesmaterialen.

Deze hulpmiddelen worden breed gedeeld. Niet alleen met het onderwijsveld, maar ook met afvalinzamelaars, overheden en bedrijven. Er wordt onder andere samengewerkt met Supporter van Schoon, Gemeenten voor Duurzame ontwikkeling (GDO), Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reiningsmanagement (NVRD) en Vereniging Afvalbedrijven (VA). Samen helpen we elkaar verder!

Rol van SME

Afval op School is een initiatief van Rijkswaterstaat Leefomgeving en is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie (Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV) en de Kaderrichtlijn Mariene strategie (KRM). Het programma wordt uitgevoerd door Planterra en SME.

Ga naar de website van Afval op School

 

 

Meer weten?

MarthaNeem contact met mij op.

Martha Kosters
(030) 635 89 10
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.