banner overig

Onze nieuwe collega Wietske is sinds kort gestart bij ons als coördinator Eco-schools Nederland. Tijd voor een kennismaking!

Wietske, kun je wat over jezelf vertellen?Wietske.JPG

Natuurlijk! Ik ben 37 jaar en heb een MSc in duurzame ontwikkeling. Ik heb mij als projectleider jarenlang ingezet voor één van de grootste bosgebieden van Nederland: het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Ik ben opgegroeid aan de rand van diezelfde heuvelrug en vallei en woon nu samen met mijn man en drie kinderen in Amersfoort. In het weekend maken we graag een boswandeling, ja ook (juist) als het regent. Het leukste daaraan vind ik de ontdekkingen die de kinderen doen tijdens zo’n wandeling. Diertjes zoeken, door de plassen banjeren, met takken slepen… Blijft leuk! Vanuit Amersfoort stap ik ook graag op de racefiets. Het liefst in goed gezelschap van een vriendin. Een tussenstop op een leuk terrasje mag tijdens zo’n fietstocht ook zeker niet ontbreken. 

Hoe ben je bij SME terecht gekomen? En wat voor werk doe je?

Hoe ik bij SME ben terecht gekomen… Een typisch geval van gelukkige loop van omstandigheden.  Eco-Schools en de mensen van SME kende ik al vanuit mijn eerdere functie als coördinator communicatie en educatie bij IVN. SME en IVN werkten in hetzelfde kantoor en we spraken elkaar bij de gezamenlijke lunch. Hoe leuk dat ook allemaal was, twee jaar geleden besloot ik te stoppen met werken om even alle aandacht voor het gezin te hebben. Lang verhaal kort: als vrijwilliger ben ik toen aan de gang gegaan om de school van mijn kinderen te helpen verduurzamen, inspiratie vond ik bij Eco-Schools en heb daarom Anna Vanderveen gemaild, en wat bleek: ze dacht op dat moment ook net aan mij. Bizar?! Er kwam net een vacature vrij en daardoor heb ik op 1 mei het stokje van Anna overgenomen en werk ik als coördinator Eco-Schools Nederland bij SME.

Eco-Schools is een internationaal programma, dat in 68 landen ter wereld wordt uitgevoerd. De nationale coördinatoren zijn degenen die het programma in hun eigen land aansturen. Ik doe dit voor Eco-Schools Nederland. Eco-Schools is een programma voor scholen die met leerlingen werk maken van duurzaam denken en doen. Onlangs lanceerden ons team het vernieuwde programma om beter in te spelen op de veranderende behoefte van scholen. Het is mijn taak om te overzien dat alle projecten op dezelfde lijn zitten en het uiteindelijke doel helpen te bereiken.

Wat was je eerste indruk van SME

Ik heb SME altijd gezien als een leuk vlot team van professionals. Een organisatie waar medewerkers met opgestroopte mouwen en een glimlach op het gezicht hun werk doen. Ze weten van aanpakken en weten kennis om te zetten naar de dagelijkse praktijk van ‘echte mensen’. Mensen echt in beweging brengen naar een duurzame toekomst. Deze gedeelde passie schept een band en dat merk je in de onderlinge samenwerking.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Het leukst lijkt me om te zien hoe gedreven en inventief de Eco-teams aan duurzame oplossingen binnen hun school werken. Ik kijk er naar uit om bij te dragen aan dit veranderproces binnen de scholen door de bredere samenwerking in Nederland optimaal af te stemmen op de behoefte van scholen. Makkelijk en bruisend!

Benieuwd naar de rest van ons team?

Bekijk ons team hier

Meer weten?

Kitty

Kitty Fortman

 (030) 635 89 10

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk ook

Algemeen
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Fmensen%2FAnne_Schmidt_horizontaal.jpg&w=321&h=193&zc=1
07 okt 2021 door Kitty

Even voorstellen: Anne

Algemeen
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Fmensen%2FCoco_de_Theije.jpg&w=321&h=193&zc=1
04 okt 2021 door Kitty

Even voorstellen: onze nieuwe collega Coco

Algemeen
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2FWorkshop_circulaire_economie.jpg&w=321&h=193&zc=1
22 feb 2021 door Lisa

Workshop circulaire economie voor…