Wij hebben een nieuwe Eco-Schools stagiaire. Julia is een paar weken geleden begonnen. Tijd voor een voorstelrondje! 

Wie ben je?

Afbeelding2Hi! Ik ben Julia. Momenteel zit ik in mijn afstudeerjaar van de opleiding International Development Management op de school Van Hall Larenstein in Velp. Ik heb een grote passie voor duurzaamheid, inclusiviteit en diversiteit. Daarnaast ben ik gek op voetbal, wielrennen en reizen en beschrijf ik mijzelf als een sociaal, enthousiast en betrokken persoon. De komende vijf maanden loop ik stage bij SME. Ik ga aan de slag bij het Eco-Schoolsprogramma, specifiek met communicatie en relaties met scholen.

Wat spreekt je het meeste aan bij Eco-Schools? 

De manier waarop leerlingen centraal staan en dus intensief betrokken worden bij het verduurzamen van hun school. Zij zijn nou eenmaal de toekomst. De enthousiasme van deze kinderen is daarom ook mooi om te zien, omdat zij inzien dat juíst hun stemmen telt.

Waar kijk je naar uit tijdens je stage?

Ik kijk er vooral naar uit om zoveel mogelijk te leren, met name op het gebied van communicatie en acquisitie. Ik ben benieuwd naar het proces van verschillende scholen in hun route naar de Groene vlag en daarmee hoe zij uiteindelijk duurzaamheid in hun curriculum verweven. Wat is er vanzelfsprekend? Tegen welke obstakels lopen scholen aan en hoe lossen zij dat op? Zo hoop ik uiteindelijk ook een steentje bij te dragen aan verschillende projecten van Eco-Schools.

Wat neem je mee van vorige ervaringen?

Tijdens mijn opleiding ben ik twee keer voor drie maanden naar Nepal geweest. Daar heb ik gewerkt met microkredieten, dit is een kleine lening die je verstrekt (in dit geval aan vrouwen in rurale gebieden) en sponsorkinderen. Dit zijn Nepalese kinderen uit armoedige gezinnen waarvan hun school wordt gefinancierd door sponsoren uit Nederland). Mijn tijd in Nepal heeft mijn wereld letterlijk en figuurlijk groter gemaakt. Door samen te werken met deze twee doelgroepen, ben ik enorm onder de indruk geraakt hoe armoedig sommige mensen leven. Dit heeft een heel ingrijpend effect gehad wat mij goed heeft doen beseffen dat wij het in Nederland eigenlijk ontzettend fijn hebben. Daarnaast heeft het verblijf in de Himalaya mij doen inzien hoe belangrijk het is om goed met de wereld en het milieu om te gaan. Duurzaamheid heeft nu nog meer mijn aandacht. Ook op de plekken waar ik verbleef zag ik dat ze duurzaam omgaan met landbouw en op natuurlijke wijze verschillende landbouwproducten door elkaar groeien. Dit ten opzichte van hoe wij in Nederland aan grootschalige en eenzijdige landbouw doen. Echter zag ik daar ook hoe weinig notie ze hebben van wat bijvoorbeeld de (plastic) afvalberg die zij daar hebben doet. Deze ervaring wil ik inzetten bij het stimuleren van Eco-Schools omdat ik intrinsiek gemotiveerd ben om de wereld beter te maken.

Heb jij ideeën over hoe we Eco-Schools internationaler kunnen maken of over de communicatie? Mail mij via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Benieuwd naar de rest van het team?

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

WietskeWietske Stoelinga

 (030) 635 89 00
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Laatste nieuws

Educatie
Het LAKS-bestuur en leerlingen reiken het duurzaamheidsmanifest uit aan de voorzitters van de VO-raad.
23 apr 2024 door Anna

Staat van het Duurzaam Onderwijs en…

Educatie
Agenda Natuurinclusief 2.0 van Collectief Natuurinclusief
14 mrt 2024 door Nienke

Kabinet omarmt ambities voor natuurinclusief…

Algemeen
13 mrt 2024 door Imke

Vacature: Coördinator Stads- en…