Eco-Schools – het wereldwijde keurmerk voor duurzaamheid op school – bestaat 25 jaar. Om dat te vieren heeft SME een magazine ontwikkeld vol inspirerende verhalen van deelnemende scholen.

Eco-Schools is het wereldwijde keurmerk voor duurzaamheid op school. Met behulp van het Zevenstappenplan onderzoeken leerlingen de school en werken ze aan acties om deze te verduurzamen. Van een bewustwordingscampagne tot het vergroenen van het schoolplein. Met Eco-Schools worden leerlingen gestimuleerd tot duurzaam denken en doen. Ze ervaren wat ze zelf  kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst. Wereldwijd doen er al 51.000 scholen in 68 landen mee!

Een magazine vol inspiratie

In Nederland doen er -in november 2019- bijna 170 scholen mee. Verspreid door het hele land en van basisschool tot universiteit. Om het 25 jarig bestaan van Eco-Schools te vieren wilden we graag laten zien hoe deze scholen werken aan een duurzame toekomst. Helaas is het niet haalbaar om het verhaal van alle scholen te delen, maar hebben we er wel voor gezorgd dat veel scholen zich er in kunnen herkennen. Door te zorgen voor een mooie spreiding in schooltype en onderwerpen. Uiteindelijk hebben we 13 scholen geïnterviewd en hier uitgebreide artikelen over geschreven. Naast de mooie resultaten deelden we hierin ook de realiteit: waar lopen scholen tegen aan? Wat is niet gelukt en welke tip willen ze andere (beginnende) scholen meegeven? Naast artikelen hebben we ook een infographic ontwikkeld waarin alle data van alle deelnemende scholen is verwerkt.

Eco Schoolsmagazine infogaphic

Alles in huis

Naast het afnemen van de interviews en het schrijven van de artikelen, hebben we ook het projectmanagement, de vormgeving en de (eind)redactie in huis gedaan. Het blijft mooi om een concept werkelijkheid te zien worden en dat met eigen collega’s te kunnen realiseren. Doordat de gehele ontwikkeling bij één team lag, waren de lijnen kort en hebben we in een snel tempo kunnen werken. In plaats van mailen liepen we even bij elkaar langs. Door kort te sparren kwamen we tot betere ideeën en ook nieuwe vormgevingsideeën werden snel verder gebracht door een paar frisse blikken. Een fijne manier van samenwerken!

Eco Schoolsmagazine spread

Resultaat

Het resultaat is een 60 pagina tellend magazine vol inspirerende verhalen van scholen en leerlingen die met elkaar duurzame stappen zetten. Van een moestuin op het dak middenin Amsterdam tot het succesvol implementeren van gescheiden afval. Totaal zijn er 1.500 stuks verspreid onder deelnemende scholen, Natuur- en Milieucentra, geïnteresseerde scholen en een netwerk van partners en relevante organisaties.

Bekijk hier de digitale versie van het magazine

 

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

WietskeWietske Stoelinga

 (030) 635 89 00
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.