Het vraagstuk

Klimaatadaptatie is een urgent maatschappelijk vraagstuk dat meer aandacht verdient binnen het primair en voortgezet onderwijs. Hoe kunnen we docenten handvatten aanreiken om klimaatadaptie en de vier deelthema’s (droogte, hitte, wateroverlast en overstromingsrisico) te integreren binnen hun onderwijs? Docenten hebben weinig tijd en daardoor behoefte aan ondersteuning en inspiratie hoe ze dit thema aandacht kunnen geven tijdens de les.

In opdracht van Gemeente Amsterdam en Waterschap AGV ontwikkelen we samen met ANMEC een set inspiratiekaarten die docenten op middelbare scholen vanuit diverse vakken (biologie, aardrijkskunde, natuurkunde, scheikunde, wiskunde, maatschappijleer, Nederlands, Engels en kunst) kunnen gebruiken om het thema klimaatadaptatie te behandelen.

Onze aanpak

Om de inspiratiekaarten praktisch en bruikbaar te maken hebben we samengewerkt met docenten vanuit verschillende vakgebieden en studenten en docenten van de lerarenopleiding.

Het resultaat

Elke inspiratiekaart geeft in 2 A4’tjes per vak lestips en actualiteiten over de thema’s droogte, hitte, wateroverlast en overstromingen Het eindproduct is een bruikbaar, behapbaar en inspirerend document, waar docenten makkelijk lesideeën en goede bronnen uit kunnen halen.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

SimoneSimone Kleinhout

 (030) 635 89 00
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.