Nog niet iedere school in Nederland is systematisch met duurzaam onderwijs bezig. Om dit te kunnen realiseren vraagt dit om een andere vorm van onderwijs, een professionele ontwikkeling van docenten en een andere bedrijfsvoering. Wij ondersteunen het onderwijs bij deze vraagstukken in opdracht van gemeenten en waterschappen. 

Wat wij doen

We werken met verschillende partijen samen om de positie van duurzaamheid in het onderwijs te versterken. Het vraagstuk over hoe duurzaam onderwijs ingericht kan worden op scholen is nog vrij nieuw. Wij doen verkennende onderzoeken over thema’s zoals klimaatadaptatie, afval scheiden en circulariteit ter ondersteuning van docenten in het onderwijs. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek geven we advies en ontwikkelen we duurzame lespakketten, handreikingen, instrumenten of modellen die aansluiten bij het vraagstuk.

Onze aanpak

Tijdens ons onderzoek betrekken we altijd docenten in meerdere sessies van workshops. Ook houden we vaak een pilot in scholen om ons materiaal te toetsen in de praktijk. Dit doen we in samenwerking met onze partners en met de 140+ lokale NME-centra. 

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

HakHak van Nispen tot Pannerden

 (030) 635 89 11
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Laatste nieuws

Onderzoek en ontwikkeling
01 feb 2023 door Tanne

Zijn algen dé oplossing voor een duurzame…

Onderzoek en ontwikkeling
31 mei 2022 door Hak

Onderzoek Tweede Kamer naar…

Onderzoek en ontwikkeling
21 feb 2022 door Ruth

Erkende interventie van het Eco-Schools…

Onze opdrachtgevers