De Dag van de Duurzaamheid is sinds 2008 een begrip in het onderwijs: veel basisscholen, middelbare scholen én mbo-scholen doen al jaarlijks mee. Op deze dag wordt er landelijk aandacht gevraagd voor duurzaamheid in het onderwijs.

Wat is de Dag van de Duurzaamheid Onderwijs?

De Dag van de Duurzaamheid Onderwijs is een jaarlijkse dag die een concreet moment biedt voor duurzame jongerenparticipatie. Op deze dag nemen leerkrachten, leerlingen, studenten en schoolbestuurders het initiatief om duurzame activiteiten te ondernemen op hun school. Denk aan een voorleesactie over duurzame kleding, les over afvalscheiding of een conferentie op een Hogeschool. De bruisende dag vol zichtbaarheid en activiteiten van scholen, laat zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging al is. Leerlingen en studenten ervaren en leren hoe zij het verschil kunnen maken in de toekomst en scholen en omringende partijen krijgen een podium. Zij inspireren elkaar, krijgen media-aandacht en steun van partners. Zo hebben we voorgaande jaren al 184.000 basisschoolleerlingen bereikt met de voorleesactie!

Onze rol

Wij zijn de facilitator van deze dag en beheren het platform waar alle duurzame activiteiten van scholen samen komen. Ook bieden wij duurzame lesmaterialen aan, zodat docenten laagdrempelig mee kunnen doen en aandacht kunnen geven aan een duurzaam thema in de klas. Om deze dag tot een succes te maken krijgen wij steun van onze partners.

Ga naar Dag van de Duurzaamheid Onderwijs

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

RuthRuth Pasternak

 (030) 635 89 00
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.