Wil je de duurzaamheidsambities van de gemeente werkelijkheid maken? Wij helpen je deze te vertalen naar concrete doelstellingen gericht op de lokale situatie!

Wat is een duurzaamheidsvisie?

Een duurzaamheidsvisie geeft richting aan de uitvoering van het duurzaamheidsbeleid van een gemeente op lange termijn. In het beleidsdocument staan de ambities van de gemeente en wordt de rol omschreven die de gemeente inneemt, denk aan een stimulerende of juist aanjagende rol. Ook worden de keuzes die op het gebied van duurzaamheid gemaakt worden hierin verantwoord.

Voordelen van een duurzaamheidsvisie

  • Schept helderheid over de keuzes die gemaakt zijn
  • Zorgt voor interne duidelijkheid binnen de verschillende afdelingen van de gemeentelijke organisatie
  • Biedt de mogelijkheid om inwoners te betrekken bij en helder te informeren over het beleid

Onze aanpak

Wij bieden procesmatige en inhoudelijke ondersteuning aan gemeenten. Om te bepalen wat de huidige situatie van de gemeente is op het gebied van duurzaamheid voeren we een quickscan uit. Daarna kijken we naar het (inter)nationale beleid en brengen we de internationale, landelijke en regionale doelstellingen in kaart. Al deze kaders en uitgangspunten brengen wij per thema overzichtelijk in beeld. We vertalen de algemene nationale ambities samen naar concrete doelstellingen (SMART) voor jouw gemeente. Wij werken aan reële ambities die de overheid samen met de samenleving realiseert. Tijdens dit proces betrekken we via werksessies beleidsmedewerkers van uiteenlopende afdelingen en beleidsvelden die te maken krijgen met de uitvoering. Ook betrekken we externe stakeholders (bewoners, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties) bij de vertaling van de ambities en doelstellingen naar een concreet uitvoeringsprogramma.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

JurgenJurgen Broeders

 (030) 635 89 14
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onze opdrachtgevers

Laatste nieuws

Beleidsontwikkeling
27 nov 2023 door Thijs

Goede monitoring van duurzaamheidsbeleid…

Beleidsontwikkeling
29 jun 2022 door Jurgen

Rekenkameronderzoek naar duurzaamheid: tips…

Beleidsontwikkeling
07 jun 2022 door Jurgen

Zo vertaal je het Nationaal…