banner onderwijs watereducatie

Het platform watereducatie.nl is een landelijk portaal waar docenten inspiratie kunnen opdoen voor lessen over water in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en MBO. Je vindt hier lesmateriaal, excursies en gastsprekers.

Nederland, het land van rivieren, polders, deltawerken en heel schoon drinkwater. Het leven in een delta lijkt voor Nederlanders vanzelfsprekend, maar wordt steeds belangrijker in een duurzame toekomst. En de toekomst, dat zijn de leerlingen die nu op school zitten. Om hen goed voor te bereiden, is bewustwording, kennis en handelingsperspectief nodig.

Ondersteuning voor docenten

Watereducatie.nl heeft als doel om docenten van het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en MBO te inspireren en zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun keuze voor lesmaterialen over water. De website biedt de mogelijkheid om op een aansprekende en uitdagende manier invulling geven aan aardrijkskunde, geschiedenis, maatschappijleer, biologie, scheikunde of technieklessen. Op watereducatie.nl vind je lesmateriaal variërend van complete pakketten tot uitgewerkte proefjes, van filmpjes ter ondersteuning tot excursies. Daarnaast vind je er aanbieders voor activiteiten en kun je er gastlessen boeken. Watereducatie.nl besteed ook aandacht aan landelijke waterevenementen of dagen zoals de IVN slootjesdagen of het Wereldwatercollege.

Rol van SME

Watereducatie is een initiatief van SME. Wij bundelen zoveel mogelijk lesmateriaal, evenementen, lesprogramma’s en gastsprekers om een compleet aanbod mogelijk te maken. Nieuw aanbod wordt door ons beoordeeld op kwaliteit en voorzien van een begeleidende tekst. Tevens coördineren we de matching tussen gastsprekers en scholen om de juiste match te vinden en te helpen met planning waar nodig.

Ga naar de website van Watereducatie.nl

 

Bekijk ook

Onderwijs
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Fwerken_bij%2FOffice_medewerkster_vacature_1.jpg&w=321&h=193&zc=1
09 juni 2021 door Imke

Vacature: Office medewerk(st)er Onderwijs

Onderwijs
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Factueel%2F2021%2FEco-Schools_facilities_4.jpg&w=321&h=193&zc=1
27 mei 2021 door Anne

Hoe ondersteun je scholen binnen jouw…

Onderwijs
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Factueel%2F2021%2FBronnen_voor_NME_1.jpg&w=321&h=193&zc=1
25 mei 2021 door Lydia

Nieuwe online databank met ruim 600 bronnen…