Hoe ziet jouw school van de toekomst eruit? En wat kun jij doen om jouw school en het curriculum te verduurzamen? Wil je aan de slag met thema’s als klimaat en duurzaamheid en wil je de hele school meekrijgen? Dan is deze trainingsdag iets voor jou.

Inhoud training

Tijdens deze training werken we vanuit de Whole School Approach aan hoe jij het thema duurzaamheid binnen jouw lessen en op jouw school steviger kunt verankeren. We werken onder andere aan:

  • De kansen voor het verduurzamen van jouw school op basis van je eigen casus.
  • Het activeren van leerlingen rondom duurzaamheidsdilemma’s.
  • Het motiveren van je de directie, je collega’s en de leerlingen voor een duurzame transitie.
  • Concrete tips en ideeën van andere duurzame scholen (o.a. Eco-Schools) en uit recent onderzoek.

Dit doen we via werkvormen, veel afwisseling en ervaringsgericht werken gaan we aan de slag met het thema duurzaamheidsonderwijs. De training wordt in een groep van 8 tot 10 deelnemers gegeven, daardoor garanderen we persoonlijke aandacht en onderlinge uitwisseling. Een excursie naar het Plantarijn, de leertuin van RSG het Pantarijn in Wageningen is onderdeel van het programma.

Na afloop

Na afloop van deze training kun je direct aan de slag met duurzaamheid binnen jouw school. Je hebt concrete ideeën gekregen om met duurzaamheid aan de slag te gaan en je kunt vervolgstappen zetten. Daarnaast weet je welke rol jij hebt, en welke rol jouw collega's, leerlingen en de schoolleiders spelen. Deze training helpt je te reflecteren, geïnspireerd te raken en je focus te bepalen voor duurzaam onderwijs op jouw school.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

RuthRuth Pasternak

 (030) 635 89 00
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.