Werk je bij een waterschap, de gemeente of in het bedrijfsleven en wil je jongeren iets leren over jouw vakgebied? Dat kan door het geven van een gastles. Maar hoe geef je een activerende en inspirerende gastles en zorg je dat je de aandacht van de leerlingen hebt? Deze didactische training helpt je op weg!

Inhoud training

Gastlessen geven is een zeer effectieve manier om de sector waar je in werkt levendig en tastbaar te maken voor de jeugd. In onze didactische training leren we jou hoe je een goede gastles geeft. Voorafgaand aan de training inventariseren wij de leerbehoefte van iedere deelnemer. We zorgen dat iedereen persoonlijk wordt uitgedaagd en kan werken aan eigen leerdoelen in een open en veilige sfeer. We maken gebruik van diverse didactische tools en modellen zoals de roos van Leary en het directe instructiemodel. De training wordt in een groep van maximaal 16 deelnemers online of fysiek gegeven en duurt 2 tot 3 uur. In deze training leer je: 

  • hoe je aantrekkelijk vertelt aan de hand van overtuigende verteltechnieken.
  • hoe je afwisselende werkvormen aanbiedt waarbij leerlingen actief en enthousiast meedoen.
  • hoe je orde houdt op de manier die bij jou past.
  • hoe je een veilige sfeer in de klas creĆ«ert.
  • hoe je in de rol van docent of leerling kruipt aan de hand van rollenspellen.

Na afloop

Na afloop van deze training weet je hoe je een goede gastles geeft en kan je je in de leerling verplaatsen. Je hebt meer zelfvertrouwen om voor de klas te staan en weet hoe je je verhaal goed overbrengt. Je kan theorie en modellen in de praktijk gebruiken en hebt waardevolle feedback gekregen waar je mee aan de slag kunt gaan.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

RuthRuth Pasternak

 (030) 635 89 00
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.