Participatie gaat over de lange termijn en om een dialoog tussen de inwoner en de overheid. Het vertrekpunt van de participatie moet altijd het belang van de inwoner weerspiegelen. Maar hoe stel je participatief beleid op? Wij helpen je verder!

Wat wij doen

Participatief beleid werkt pas echt in de praktijk als het een breed draagvlak heeft in de maatschappij. De blijvende betrokkenheid van het maatschappelijk middenveld is cruciaal voor het realiseren van beleidsdoelen. Participatie lukt alleen wanneer er een match gevonden kan worden tussen de belangen van de gemeente en wat er voor inwoners toe doet. Wij ondersteunen en begeleiden jou bij het ontwikkelen van duurzaamheidsbeleid samen met inwoners, organisaties en bedrijven. We helpen je bij:

Onze aanpak

Wij verbinden verschillende gemeentelijke afdelingen met elkaar en coördineren een integrale samenwerking. Om mensen echt te betrekken bij het beleid, zoeken we verbinding met inwoners en lokale ondernemers om feedback te krijgen en erachter te komen welke belangen er bij hen spelen. Deze belangen koppelen wij aan de doelstellingen van jouw gemeente. Op deze manier versterken we de initiatieven van de inwoners en ontstaat er een netwerk van inwoners, bedrijven en organisaties waarmee de overheid samenwerkt aan een betere stad of een beter dorp. Dit noemen wij een participatiecultuur.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

JurgenJurgen Broeders

 (030) 635 89 14
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.