Wil je graag met duurzaamheid aan de slag? Heeft jouw gemeente ambities bepaald en weet je op welke thema’s je je wil richten? Dit gaat niet zonder een goed uitvoeringsprogramma!

Wat is een uitvoeringsprogramma?

In een uitvoeringsprogramma maak je de duurzaamheidsdoelstellingen uit de visie concreet en uitvoerbaar. De maatregelen kloppen met de doelen en zijn SMART geformuleerd, je weet wie verantwoordelijk is voor het resultaat en wie meewerkt en je hebt in beeld hoeveel tijd en geld je nodig hebt. Zo kun je goed voorbereid aan de slag. Een goed uitvoeringsprogramma is dan ook compact en gebruiksvriendelijk.

 Voordelen van een uitvoeringsprogramma 

  • Interne verantwoording voor de besteding van tijd en geld
  • Het bewaren van het overzicht
  • Externe verantwoording van waar je als gemeente aan werkt.
  • Creëren van draagvlak

Onze aanpak

Wij helpen je het uitvoeringsprogramma participatief op te stellen met alle betrokkenen. Denk aan collega’s bij de gemeente, maatschappelijke organisaties, bedrijven en inwoners. Hiervoor hebben wij verschillende methoden: van (online) werksessies in kleine of grotere groepen, plenair of in deeltafels, creatief ontwerpend of selecterend, of juist een combinatie hiervan. We passen de werkvorm in overleg aan op de lokale situatie en behoefte. Na een check bij betrokkenen vatten we per doelstelling de gekozen acties in een gebruiksvriendelijke en compacte vorm. We zorgen ervoor dat het voor iedereen duidelijk is wie verantwoordelijk is voor welk resultaat en wie welke inspanning en middelen levert. Daarmee kun je aan de slag en leg je ook meteen de basis voor het monitoren van en rapporteren over de voortgang.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

JurgenJurgen Broeders

 (030) 635 89 14
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onze opdrachtgevers

Laatste nieuws

Beleidsontwikkeling
27 nov 2023 door Jurgen

Goede monitoring van duurzaamheidsbeleid…

Beleidsontwikkeling
29 jun 2022 door Jurgen

Rekenkameronderzoek naar duurzaamheid: tips…

Beleidsontwikkeling
07 jun 2022 door Jurgen

Zo vertaal je het Nationaal…