Na het opstellen van duurzaamheidsbeleid ben je druk bezig met de uitvoering ervan. Een ontwikkeling is pas compleet als je regelmatig reflecteert. Hoe kom je te weten of alle doelstellingen behaald worden en hoe het beleid ervoor staat? Wij brengen het voor je in beeld!

Wat is monitoring en evaluatie van beleid?

Resultaten worden pas ontdekt wanneer je regelmatig reflecteert. Het monitoren en evalueren van beleid helpt de uitvoering tijdelijk inzichtelijk te maken voor het gemeentebestuur en externen. Het laat zien welke resultaten al behaald zijn en welke nog niet. Ook helpt het bij het bepalen of de doelstellingen nog realistisch zijn en of het beschikbare budget toereikend genoeg is.

Waarom monitoren en evalueren?

  • Om de voortgang van het beleid te bewaken
  • Het bijstellen van de doelen óf het aanpassen van capaciteit en budget
  • Interne betrokkenen en samenwerkingspartners informeren en (opnieuw) betrekken

Onze aanpak

Wij stemmen onze werkwijze af op jouw behoefte. Wij kunnen via bureau-onderzoek, interviews, werksessies of een digitale enquête de stand van zaken van de uitvoering achterhalen. We brengen in beeld welke doelen behaald zijn én welke nog niet doordat de uitvoering achterblijft. Hierin verwerken wij ook de mening van de samenleving en presenteren de resultaten zo dat ze ook met inwoners gedeeld kunnen worden. We ondersteunen in het voorbereiden en voeren van het gesprek met college en gemeenteraad over het (opnieuw) kloppend maken van beleidsdoelen en budget/capaciteit. We organiseren in overleg het gesprek met uitvoeringspartners om de uitvoering waar nodig aan te passen. 

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

HakHak van Nispen tot Pannerden

 (030) 635 89 11
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onze opdrachtgevers

Laatste nieuws

Beleidsontwikkeling
27 nov 2023 door Thijs

Goede monitoring van duurzaamheidsbeleid…

Beleidsontwikkeling
29 jun 2022 door Jurgen

Rekenkameronderzoek naar duurzaamheid: tips…

Beleidsontwikkeling
07 jun 2022 door Jurgen

Zo vertaal je het Nationaal…