header projecten

In het nieuwe regeerakkoord is het minimale doel voor CO2-reductie in 2030 aangescherpt tot 55%, met de intentie om zelfs een reductie van 60% te halen. Het is een complexe opgave en is sturend voor het werk dat gemeenten op duurzaamheid moeten verzetten. Hoe vertaal je duurzaamheid naar je eigen gemeente? Welke thema’s zijn actueel? Hoe krijg je de gemeenteraad mee? Hoe kun je het besluitvormingsproces sturen op inhoud? Welke instrumenten zet je in? Die vragen staan centraal tijdens een interactief webinar voor beleidsmedewerkers duurzaamheid bij gemeenten, georganiseerd door Klimaatstichting HIER en SME.

Meld je nu aan voor het webinar ‘Big 5 voor duurzaamheid, hoe krijg je de raad mee?’ op donderdag 27 januari van 13:00-14:30.

Ik meld mij aan

Programma

  • Datum: donderdag 27 januari 
  • Tijd: 13:00-14:30
  • Locatie: Online

Duurzaamheid is een breed begrip.  De “Big 5”, de kapstok voor de 5 belangrijke thema's, vormen de inleiding op de webinar, gegeven door Lisa Kouwenberg en Jurgen Broeders (SME). Dit geeft de basiskennis en overzicht op het speelveld om daarna dieper op de rol van de gemeente en raadsleden in het proces in te gaan, als ook de actuele discussiepunten aan te stippen.

Has Bakker (zelf raadslid en werkzaam bij NMF) bevraagt de ambtenaar David Borger (Beleid duurzaamheid gemeente Maastricht) op de praktijk van het duurzaamheidsbeleid.

Tijdens het webinar is er ook uitgebreid de gelegenheid om van elkaar te leren. Deelnemers delen hun kennis en ervaring met het gemeentelijke besluitvormingsproces.

Aanmelden?

Ik meld mij aan

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

JurgenJurgen Broeders

 (030) 635 89 14
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Projecten

Nieuws