Het vraagstuk

Gemeente Zwijndrecht vindt het belangrijk om zelf beleid te ontwikkelen op de toegevoegde waarde van natuur,- milieu en duurzaamheidseducatie voor de stad en de rol die educatie kan spelen bij de uitvoering van het duurzaamheidsbeleid van de gemeente. Wij hebben geholpen bij het ontwikkelen van dit beleid en bij het maken van een uitvoeringsprogramma.

Onze aanpak

We hebben de huidige situatie binnen de gemeente onderzocht en de volgende vragen opgesteld:

  • hoe kan de gemeente het instrument NME breder inzetten als duurzaamheidseducatie (NDE)?
  • hoe kunnen we NDE verbreden en het hele onderwijs aanspreken?
  • hoe kan de gemeente het budget zo inzetten voor een maximaal effect?

We hebben onderwijs, bedrijfsleven, wijkbewoners en beleidsambtenaren binnen de gemeente betrokken in het onderzoek en verschillende behoeften ten aanzien van het NDE-beleid in kaart gebracht. Zeven ambities van de gemeente zijn opgesteld in lijn met de vier prioritaire thema's van de gemeente (klimaatadaptatie, energietransitie, circulaire economie en afval en groen en biodiversiteit). Deze sluiten aan op de huidige situatie en de kansen die er liggen vanuit lokaal en landelijk beleid.

Het resultaat

Het resultaat is een beleidsplan in 2020 voor natuur- en duurzaamheidseudcatie met een uitvoeringsprogramma. Per ambitie zijn er een aantal maatregelen verwoord die op eigen tempo door de gemeente kunnen worden uitgevoerd.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

HakHak van Nispen tot Pannerden

 (030) 635 89 11
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.