Het vraagstuk

De gemeente Gorichem vindt het belangrijk om zelf een visie te hebben op de toegevoegde waarde van NME voor de stad en te weten welke rol NME kan spelen bij de uitvoering van het duurzaamheidsbeleid in de gemeente. Wij hebben geholpen de visie te bepalen (het 'waarom' en het 'wat') samen met welke rol het Natuurcentrum Gorichem kan vervullen. 

Onze aanpak

De huidige NME-situatie binnen de gemeente Gorichem is in kaart gebracht. We hebben het lesaanbod voor scholen bekeken en de activiteiten van het Natuurcentrum onder de loep genomen. Vervolgens zijn er verschillende vraagstukken opgedoken waar NME binnen de gemeente Gorichem iets aan kan bijdragen, denk aan inwoners meer binding laten hebben met hun leefomgeving en het creëren van draagvlak voor maatregelen die verduurzaming van de samenleving bewerkstelligen. Met de vier duurzaamheidsambities van de stad en de ontwikkelingen binnen het NME-werkveld hebben we verschillende beleidsdoelen opgesteld. Ook is de rol van het Natuurcentrum van Gorichem bepaald in de realisatie van deze ambities. Tot slot hebben we verschillende fasen uitgewerkt die doorlopen dienen te worden om invulling te geven aan de ambities.

Het resultaat

De NME visie voor gemeente Gorichem 'Leren voor morgen begint buiten' beslaat de periode 2018-2032. Zo kan de visie en de daaruit voortvloeiende taken en activiteiten worden ingebed in het totale duurzaamheidsbeleid van de gemeente.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

HakHak van Nispen tot Pannerden

 (030) 635 89 11
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.