Het vraagstuk

In 2013 stelde de gemeenteraad van Drimmelen de Visie Duurzaamheid 2040 en een Beleidsplan duurzaamheid vast, die de afgelopen jaren als basis dienden voor het duurzaamheidsbeleid van de gemeente. De ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid gaan hard, denk bijvoorbeeld aan energietransitie en klimaatadaptatie. De gemeente Drimmelen wilde daarom het duurzaamheidsbeleid actualiseren om weer aan te sluiten bij actuele ontwikkelingen.

Onze aanpak

Om in beeld te brengen waar Drimmelen al impact maakt met het huidige beleid en waar nog kansen liggen voor verbetering op het gebied van duurzaamheid, voerden we samen met betrokken ambtenaren een Quickscan duurzaamheid uit. De uitkomsten daarvan vormden het vertrekpunt voor het opstellen van het nieuwe Programma Duurzaamheid. We hebben we ervoor gezorgd dat het nieuwe programma aansloot bij de Toekomstvisie en de Omgevingsvisie van Drimmelen. Verschillende organisaties en inwoners zijn daarom gevraagd om hun inbreng te leveren. Om de partners niet te overvragen, deden we dat is een gezamenlijk proces voor de drie beleidsstukken.

Het resultaat

De belangrijkste duurzaamheidsthema’s van dit moment: energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie, biodiversiteit en duurzame mobiliteit vormden het uitgangspunt voor het programma. Een integrale aanpak van duurzaamheid en het leggen van verbindingen tussen de verschillende thema’s waren belangrijke uitgangspunten voor de gemeente Drimmelen. Het resultaat is een programma duurzaamheid waarin de vijf thema’s terugkomen, toegespitst op de lokale situatie van Drimmelen.

Bekijk hier het programma

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

JurgenJurgen Broeders

 (030) 635 89 14
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.