Het platform afvaleducatie.nl is een landelijk portaal waar docenten inspiratie kunnen opdoen voor lessen over afval in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo. Je vindt hier lesmateriaal, excursies en gastsprekers.

Doel afvaleducatie.nl 

Steeds meer scholen hebben de behoefte om aandacht te besteden aan het afval- en grondstoffenvraagstuk. Het onderwijs kan een grote rol spelen in een circulaire gedragsverandering bij de nieuwe generatie. Afvaleducatie.nl is hét platform over afval op scholen. Dit betreft zowel bedrijfsvoering van de school als educatie aan de leerlingen. Het is een samenwerkingsverband van overheden, bedrijfsleven en ngo’s met als doel kennisdeling en productontwikkeling. Ook bijdragen? Neem contact met ons op!

Wat wij doen

Afvaleducatie is een initiatief van ons. Wij bieden informatie en hulpmiddelen met betrekking tot het landelijk beleid, over de bedrijfsvoering van de school en over educatie. Op het vlak van educatie is een selectie gemaakt van goede lesmaterialen en kunnen gastlessen worden geboekt die afvalinzamelaars, bedrijven en ngo’s aanbieden. De lokale centra voor natuur- en milieueducatie (NME) kunnen de school daarin ondersteunen.

Ga naar de website van afvaleductie.nl

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

HakHak van Nispen tot Pannerden

 (030) 635 89 11
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.