Het platform energieeducatie.nl is een landelijk portaal waar docenten inspiratie kunnen opdoen voor lessen over energie in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo. Je vindt hier lesmateriaal, excursies en gastsprekers.

Doel energieeducatie.nl

Het energievraagstuk is omvangrijk en complex. Energieeducatie.nl heeft als doel om docenten van het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en MBO te inspireren en zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun keuze voor lesmaterialen over energie. Zo leren leerlingen wat er nodig is om te komen tot duurzame energie en om ons energieverbruik te verminderen. Op de website vind je lesmaterialen, gastlessen, activiteiten en challenges waar je als school mee aan de slag kan gaan. Dit aanbod komt van overheden, energiebedrijven, NME-centra en maatschappelijke organisaties.

Wat wij doen

Energieeducatie is een initiatief van ons. Wij bundelen zoveel mogelijk lesmateriaal, evenementen, lesprogramma’s en gastsprekers om een compleet aanbod mogelijk te maken. Nieuw aanbod wordt door ons beoordeeld op kwaliteit en voorzien van een begeleidende tekst. Wij zoeken de samenwerking met aanbieders zoals energiebedrijven, overheden en uitgevers om een volledig aanbod te kunnen tonen.

Ga naar de website van Energieeducatie.nl

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

SimoneSimone Kleinhout

 (030) 635 89 00
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.