De Quickscan Circulaire Economie van SME brengt kansen voor circulaire ontwikkeling binnen jouw gemeente in beeld.

Circulaire economie is een opkomend thema is in veel gemeenten. Met onze quickscan brengen we snel in beeld waar je als gemeente staat en waar kansen liggen om concreet met dit thema aan de slag te gaan.

Circulaire economie is mensenwerk

Gemeenten hebben verschillende rollen in de transitie naar een circulaire economie. Denk aan circulair inkopen of het circulair inrichten en beheren van de openbare ruimte. Of als inzamelaar en aanbieder van reststromen. In onze visie is een aanjagende rol die een gemeente heeft om een circulair klimaat te scheppen net zo belangrijk. Een circulaire economie bereik je als gemeente namelijk alleen samen met inwoners, ondernemers, en organisaties.

Dit is de Quickscan Circulaire economie

Met de Quickscan Circulaire economie brengen we de stand van zaken voor dit thema in beeld. Dat doen we samen met betrokken ambtenaren en met partnerorganisaties.

Het al dan niet opkomen van een circulaire economie hangt af van innovatie-ecosystemen die de transitie op gang brengen. In hoeverre is er aan de voorwaarden voldaan om een circulaire economie aan te jagen? En welke kansen zijn er om de circulaire economie op gemeentelijk niveau een stap verder te brengen? Daar ligt de focus van onze Quickscan. Op basis van de uitkomsten van de Quickscan kun je de transitie naar een circulaire economie nu al bijsturen.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

JurgenJurgen Broeders

 (030) 635 89 14
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onze opdrachtgevers

Laatste nieuws

Beleidsontwikkeling
27 nov 2023 door Thijs

Goede monitoring van duurzaamheidsbeleid…

Beleidsontwikkeling
29 jun 2022 door Jurgen

Rekenkameronderzoek naar duurzaamheid: tips…

Beleidsontwikkeling
07 jun 2022 door Jurgen

Zo vertaal je het Nationaal…