banner overheid

Je hebt duurzaamheidsbeleid en bent druk bezig met de uitvoering. Alles op orde dus. Of niet? Maak voor het gemeentebestuur en externen tijdig inzichtelijk hoe de uitvoering van het beleid er eigenlijk voor staat en welke resultaten al geboekt zijn. Kloppen de doelstellingen nog met de werkelijkheid en is het beschikbare budget toereikend? Is er verwachtingsmanagement nodig? SME helpt je om het in beeld te brengen.

Een ontwikkeling is pas compleet als je regelmatig reflecteert. Voor beleidsontwikkeling betekent dat dat je ongeveer jaarlijks even afstand neemt van de waan van de dag om te kijken of je nog op schema loopt met het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen. Je bewaakt de voortgang: welke activiteiten hadden al begonnen of zelfs klaar moeten zijn, welke zijn al begonnen omdat er eerder momentum voor was dan gedacht, waar ontbreekt onvoorzien budget, capaciteit of bereidheid?

Uitvoering en duurzaamheidsdoelen (opnieuw) matchen

Dit inzicht kun je delen met het college van B&W, de gemeenteraad en externe betrokkenen of nieuwsgierigen, zoals inwoners, organisaties en regionale partners. Als de uitvoering erg uit de pas loopt met de planning, heb je een goede onderbouwing om het gesprek aan te gaan over óf het bijstellen van duurzaamheidsdoelen, óf het beschikbaar maken van budget of capaciteit.

Werkwijze

Afhankelijk van jouw wensen gaat SME via bureau-onderzoek, interviews, een werksessie of een digitale enquête na wat de stand van zaken van de uitvoering is. We brengen in beeld welke successen te vieren zijn én waar de alarmbellen juist gaan rinkelen omdat uitvoering achterblijft. We ondersteunen in het voorbereiden en voeren van het gesprek met college en gemeenteraad over het (opnieuw) kloppend maken van beleidsdoelen en budget/capaciteit. We organiseren in overleg het gesprek met uitvoeringspartners om de uitvoering zo nodig opnieuw vlot te trekken.

Met nieuwe energie aan de slag

Monitoring geeft energie. Je weet weer waar je mee bezig bent en waarom en hoe je dat voor elkaar gaat krijgen. Je hebt je samenwerkingspartners en interne betrokkenen weer ‘mee’ en je hebt (zicht op) een reëel budget en capaciteit bij de geldende doelen. Zo kun je er weer even tegenaan!

Meer weten?

Wil je meer weten over onze aanpak en visie? Neem direct vrijblijvend contact met ons op. We kijken graag wat we voor jou kunnen betekenen.

Meer weten?

Jurgen

Jurgen Broeders

 (030) 635 89 07

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk ook

Duurzaamheidsbeleid
Beleidsplan Duurzame ontwikkeling
08 dec 2020 door Jurgen

SME helpt gemeente Teylingen met Beleidsplan…

Duurzaamheidsbeleid
Nieuwe nota duurzaamheid voor gemeente Heemstede
27 mei 2020 door Jurgen

Nieuwe nota duurzaamheid voor gemeente…

Duurzaamheidsbeleid
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Factueel%2F2020%2F2020-04-24_Hoe_duurzaam_is_jouw_gemeente.jpg&w=321&h=193&zc=1
24 apr 2020 door Jurgen

Hoe duurzaam is jouw gemeente? Vraag je…