banner overheid

Je wil graag met duurzaamheid aan de slag, je hebt je ambities bepaald en weet op welke thema’s je je wil richten. Maar hoe pak je dat aan? SME helpt je bij de ontwikkeling van een concreet uitvoeringsprogramma.

Met een concreet uitvoeringsprogramma maak je de duurzaamheidsdoelstellingen uit de visie concreet en uitvoerbaar. Je houdt het overzicht, kunt intern verantwoorden waar tijd en geld aan besteed worden en je kunt extern duidelijk maken waar de gemeente aan werkt. Een uitvoeringsprogramma helpt om verduurzaming gericht in gang te zetten, zonder dingen dubbel te doen of maatregelen te vergeten.

Betrek de mensen die (moeten) gaan uitvoeren

Bij de uitvoering ben je afhankelijk van mensen en hun wil om duurzaamheidsmaatregelen uit te voeren. Om mensen mee te krijgen, moet je dus ruimte creëren om het voor iedereen leuk en belangrijk genoeg te maken om er tijd aan te besteden. Dat doe je door het uitvoeringsprogramma gezamenlijk op te stellen met alle betrokkenen. Op die manier voelen deelnemers verantwoordelijkheid voor het resultaat.

Interactieve werksessies

SME heeft hiervoor verschillende methoden: werksessies in kleine of grotere groepen, plenair of in deeltafels, creatief ontwerpend of juist selecterend of een combinatie hiervan. We passen de werkvorm in overleg aan op de lokale situatie en behoefte. We kunnen ook een digitale werksessie organiseren.

Na een check bij betrokkenen vatten we per doelstelling de gekozen acties in een gebruiksvriendelijke en compacte vorm. Daarmee kun je aan de slag en leg je ook meteen de basis voor het monitoren van en rapporteren over de voortgang.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze aanpak en visie? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten?

Jurgen

Jurgen Broeders

 (030) 635 89 07

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk ook

Duurzaamheidsbeleid
Beleidsplan Duurzame ontwikkeling
08 dec 2020 door Jurgen

SME helpt gemeente Teylingen met Beleidsplan…

Duurzaamheidsbeleid
Nieuwe nota duurzaamheid voor gemeente Heemstede
27 mei 2020 door Jurgen

Nieuwe nota duurzaamheid voor gemeente…

Duurzaamheidsbeleid
/modules/mod_raxo_allmode/tools/tb.php?src=%2Fimages%2Factueel%2F2020%2F2020-04-24_Hoe_duurzaam_is_jouw_gemeente.jpg&w=321&h=193&zc=1
24 apr 2020 door Jurgen

Hoe duurzaam is jouw gemeente? Vraag je…