banner bewoners

 

 

Om bewoners optimaal voor te bereiden op de warmtetransitie is het nodig om nu te beginnen met actieve communicatie, ook al is misschien nog niet alles duidelijk. Het maken van een plan van aanpak is één ding, het uitvoeren ervan vraagt ook om de nodige tijd en expertise. 

Met alleen een website en een nieuwsbrief ben je er namelijk nog niet. Omdat het hier gaat om een transitie waarbij we veel vragen van de leefomgeving van bewoners en iedereen eigen beweegredenen heeft is het van belang om naar de mensen toe te gaan. Alleen zo breng je mensen echt in beweging.

Wat SME voor je kan betekenen

SME brengt mensen in beweging. We maken aardgasvrij begrijpelijk voor bewoners en stimuleren ze om nu al stappen te zetten. We verbinden lokale initiatieven en partners en zorgen voor een maatwerkaanpak per wijk, waarbij we op een praktische en creatieve wijze alle typen bewoners bereiken. Hierbij werken we volgens onze Triple A-methode en combineren we algemene communicatie met werkvormen waarmee we naar de mensen toe gaan.We organiseren bijvoorbeeld een startbijeenkomst, geven bespaar- of aardgasvrijworkshops, gaan samenwerkingen aan met makelaars of leiden mensen op tot energiecoach. Ook zetten we een bewustwordingscampagne op waarin koplopers centraal staan.Met onze trainingen en workshops zorgen we voor een blijvende energiebesparing van 10-30%.

Werkveld bewoners aardgasvrijwonen schema

Resultaat

Met onze aanpak zijn bewoners goed voorbereid op de komende warmtetransitie en de plannen voor hun wijk:

  • Bewoners weten wat hen te wachten staat
  • Bewoners begrijpen de noodzaak en willen hier een passende bijdrage aan leveren
  • Bewoners weten wat ze nu al kunnen doen en nemen de eerste stappen

 

 

Onze diensten

Met onze projecten maken wij duurzaamheid concreet en praktisch. Verwacht van ons actieve werkvormen, een persoonlijke aanpak en een blijvend effect.

Meer weten?

ImkeNeem contact met mij op.

Imke Tegels
(030) 635 89 15
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.